Welkom bij het lhbt-pastoraat

 Onze geloofsgemeenschap is een open kerkgemeenschap die vanuit Gods liefde, pastoraal ieder mens nabij wil zijn. Homo-, bi-, trans- en heteroseksuelen met familie en vrienden.

Voor God is ieder mens uniek.

God oordeelt de mens niet op wat zij/hij is, maar wat zij/hij met haar/zijn leven doet. Vanuit onze opdracht als christen moeten wij het ene gebod van God tot basis van ons leven maken.

"Heb elkaar lief".

Waar mensen met elkaar in liefde zijn verbonden, is God in hun midden en dat kan geen kerkleiding verbieden.

Op 18 december 2023 goed nieuws vanuit Vaticaanstad. De r.k. kerkleider, Franciscus, heeft de zegening van mensen van hetzelfde geslacht toegestaan. 
Later volgt een officiële verklaring als die vrijgegeven wordt door de Nederlandse bisschoppen.
Verklaring van de Nederlandse bisschoppen: U kunt de link volgen.

pastor over ethische kwesties.

Pastorale brief Canadese bisschoppen: 'Kerk veroordeelt nooit mensen met homoseksuele geaardheid'.
geplaatst door de redactie van Rorate, op dinsdag 28 juni 2011.

Ottawa (RKnieuws.net) - In een brief over pastoraal bij jongeren die zich aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht herinneren de Canadese bisschoppen eraan dat de Kerk mensen met een homoseksuele geaardheid nooit veroordeelt. Dat meld het katholiek persagentschap Apic.

'Hoewel homoseksuele daden altijd objectief slecht zijn, zijn de neigingen op zich evenwel geen zonde of een morele fout', onderstrepen de bisschoppen.
'Voor veel mensen is de homoseksuele aantrekkingskracht een beproeving. De priesters moeten hen daarom met de nodige voorzichtigheid en liefde benaderen', stellen de bisschoppen in de gisteren gepubliceerde brief.

ons commentaar:

De kerk veroordeelt de homoseksuele gevoelens niet maar een praktische vorm hieraan geven blijft dus wel veroordeelbaar. Hoe kan men iets veroordelen als twee mensen in liefde met elkaar zijn verbonden. Jezus heeft zelf gezegd: "Als twee mensen met elkaar in liefde zijn verbonden, ben Ik in hun midden'. Dus voor ons kan hier helemaal geen sprake zijn van zonde of een morele fout.

Dus deze brief van de Canadese r.k. bisschoppen voegt niets toe aan het pastoraat voor de homofiele medemens want het blijft een veroordeling van antwoord geven aan je homofiele geaardheid. Zij hadden deze tijd beter kunnen besteden aan de seksuele machtsmisbruik door de priesters en religieuzen in de r.k. kerk wereldwijd.

speciale gebeden
1. gebed van Marga Haas
2. gebed van Rob van Uden
3. gebed NN.

Een mooi persoonlijk gebed: 'zoals ik ben'.

Zie voor verdere artikelen over homoseksualiteit bij: Artikelen pastor.

©OKG